Χειρουργικοί οδηγοί εμφυτευμάτων

Εφαρμόζει σε όλο τον υπάρχοντα φραγμό και επιτρέπει, τόσο την παρασκευή του φρεατίου, όσο και την τοποθέτηση του εμφυτεύματος, μέσω του οδηγού.  Δίνει επίσης τη δυνατότητα πραγματοποίησης του χειρουργείου χωρίς κρημνό (flapless implant surgery) και την αποστολή του ψηφιακού σχεδίου θεραπείας των ψηφιακών αρχείων στον οδοντικό τεχνολόγο για κατασκευή αποκατάστασης άμεσης φόρτισης των εμφυτευμάτων.

Χειρουργικός οδηγός πλήρους καθοδήγησης (Fully Guided surgical guide)

Εφαρμόζει στον υπάρχοντα φραγμό και επιτρέπει την παρασκευή μόνο του αρχικού τρυπανισμού μέσω του χειρουργικού οδηγού. Σκοπός του είναι να εξασφαλίσει τη σωστή κλίση και βάθος τρυπανισμών και είναι ιδιαίτερα βοηθητική μέθοδος σε περιπτώσεις που απαιτείται να γίνει κρημνός, σε περιπτώσεις ανυψώσεων ιγμορείου και σε περιπτώσεις ταυτόχρονων οστικών αναπλάσεων.

Χειρουργικός οδηγός πιλοτικής καθοδήγησης (Pilot surgical guide)

Έχει μορφή οδοντοστοιχίας, η οποία εφαρμόζεται στον ασθενή και ακινητοποιείται στο στόμα με ειδικές καρφίδες ακινητοποίησης (anchor pins). Ο οδηγός αυτός μπορεί να είναι είτε πλήρους είτε πιλοτικής καθοδήγησης σύμφωνα με το σχέδίο θεραπείας του ιατρού.

Χειρουργικός οδηγός ολικά νωδού ασθενούς (dual scan)

Ενόδοντες ασθενείς

Στους εννόδοντες ασθενείς απαιτούνται δύο διαφορετικές εξετάσεις.  Μια τομογραφία ολόκληρης της γνάθου, η οποία θα πρέπει να έχει ληφθεί με συγκεκριμένο πρωτόκολλο και μια ψηφιακή ενδοστοματική αποτύπωση της στοματικής κοιλότητος του ασθενούς, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιακής καταγραφής σύγκλεισης.  Στη συνέχεια γίνεται ψηφιακό διαγνωστικό κέρωμα στις θέσεις ενδιαφέροντος και ακολουθεί η ψηφιακή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων από εξειδικευμένο οδοντιατρικό προσωπικό, σε συνεργασία πάντα με το θεράποντα ιατρό.

Ολικά νωδοί ασθενείς

Στους ολικά νωδούς ασθενείς το πρωτόκολλο διαφοροποιείται. Στην περίπτωση αυτή απαιτούνται μόνο τομογραφίες. O ασθενής πρέπει να διαθέτει μια ολική οδοντοστοιχία η οποία θα εφαρμόζει σωστά, δε θα διαθέτει μεταλλικά στοιχεία και στην οποία δε θα έχει γίνει αναπροσαρμογή βάσης ή τοποθέτηση μαλακών επιστρωμάτων. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει μια τέτοια αποκατάσταση, ο θεράπων οδοντίατρος θα πρέπει να κατασκευάσει μια βάση με τόξα καταγραφής που θα προσδιορίζει περίπου τη τελική θέση των δοντιών. Για να μπορέσει να κατασκευαστεί ο χειρουργικός οδηγός κατά τη διάρκεια της εξέτασης το προσωπικό μας τοποθετεί ειδικά ακτινοσκιερά markers στην οδοντοστοιχία. Ο ασθενής υπόκειται σε τομογραφία φορώντας την οδοντοστοιχία και στη συνέχεια η οδοντοστοιχία τομογραφείται χωριστά. Στη συνέχεια οι δυο τομογραφιες υπόκεινται σε επεξεργασια με ειδικό σχεδιαστικό πρόγραμμα την ψηφιακή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων και την κατασκευή του χειρουργικού οδηγού, ο οποίος αποτελεί ένα αντίγραφο της οδοντοστοιχίας του ασθενή και ακινητοποιείται με ειδικές καρφίδες ακινητοποίησης.

Η Opsis Γναθοπροσωπική Διαγνωστική συνεργάζεται με όλες τις διαθέσιμες εταιρίες εμφυτευμάτων. Μετά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού και της έγκρισης απο τον θεράποντα ιατρό, ακολουθεί εκτύπωση του οδηγού και του αντίστοιχου εκμαγείου για την εξασφάλιση της σωστής έδρασης.  Όλοι οι χειρουργικοί οδηγοί εμφυτευμάτων, συνοδεύονται από τα αντίστοιχα surgical and drilling reports και από σαφείς οδηγίες κλιβανισμού και απολύμανσης.

Οδηγίες λήψης τομογραφίας (CBCT) για δημιουργία χειρουργικού οδηγού εμφυτευμάτων.

Κατάλογος εταιριών κατασκευής εμφυτευμάτων με τις οποίες συνεργαζόμαστε.

Η OPSIS γναθοπροσωπική διαγνωστική δραστηριοποιείται στον τομέα των οδοντιατρικών ακτινολογικών υπηρεσιών από το 2010.

Υπηρεσίες

Επικοινωνία

info@opsis-mfi.gr
+ 30 2310-281686
Αγίας Σοφίας 38, 546 22 Θεσσαλονίκη
Απόστολου και Γρηγορίου Ταβάκη 6, 570 01 Θέρμη
Φιλίππου Β’ 44, 501 00 Κοζάνη